SVERIGES FÖRSTA DIGITALA KYRKVÄRD!!

SNART SÅ STÅR DEN PÅ PLATS

Turinge-Taxinge Församling i Nykvarns Kommun har tillsammans med Procon Digital AS Svenska filialkontor ingått avtal om leverans och installation av Sveriges första digitala KyrkVärd som strategiskt skall placeras framför trappan till Turinge Kyrka, se montage bilden ovan.

Den digitala lösningen består av en utomhusplacerad Info Kiosk med en 55 tums pekskärm, som bl.a. innehåller innehåller information om kyrkans utbud av tjänster, aktuell församlings info och en tjänst där man kan söka och hitta vägen till gravlagda personer och som visas på skärmen i en digital karta.

EN VÄRLDSNYHET..

Procon’s Digitala KyrkVärd blev en världsnyhet när den installerades vid Skedsmokorsets Kirke, norr om Oslo för snart 1,5 år sedan! Bilden ovan från invigningen och avteckningen som uppmärksammades stort av närvarande press och där nyheten fick en stor spridning Internationellt.

-”Vi är oerhört stolta över att konceptet vunnit gillande även här på den svenska kyrkogårdsmarknaden och vi ser med spänning fram emot ett samarbete med Vitec Samfundsystem och kyrkans lokala personal med att anpassa innehållet med den information som Turinge Kyrka önskar hantera på skärmen!”, säger Jörgen Lundin, ansvarig för Procon’s filialkontor i Sverige.

————————————————————————————