Om Oss

Klicka HÄR för att anmäla dig till våra nyhetsbrev.

Följ gärna med på ”Procon Smånytt”

Procon Digital – grundades 1990

Tor-Arne Lie Jensen, gründer og adm.dir. i Procon Digital
Tor-Arne Lie Jensen, grundare och VD i Procon Digital AS

Procon Digital AS är entreprenörsföretaget för informationskioskbranschen i Norge och grundades av företagets VD Tor-Arne Lie Jensen den 1:a mai 1990.

Sedan 1999 har vi levererat självbetjänta-, interaktiva informations- och kommunikationslösningar till många branscher hemma och utomlands. Företaget framstår som en kompetensfabrik inom digitala självbetjäningslösningar genom användning av självbetjänta, interaktiva InfoKiosker och skärmar på platser och i lokaler där människor dagligen vistas.

Företaget har utvecklat alla innehållslösningar som levereras och vi är därmed även kärnan för anpassningar och vidareutveckling av lösningarna. Alla våra innehållslösningar är molnbaserade baserat på vår egenutvecklade plattform och i Procons molntjänst – Procon Cloud.

Vårt huvudkontor ligger på Skedsmokorset, mitt mellan Oslo och Gardermoens Flygplats. Dessutom har vi ett kontor i Surnadal och är också representerade i Sverige med ett filialkontor i Bromma väster om Stockholm. Procon Digital AS har en solid ekonomi och ägs till 100% av anställda.

Kompetensområden – Praktisk digitalisering

Företaget har många egenutvecklade konceptlösningar för flera olika branscher. Alla våra lösningar bygger på principen om praktisk digitalisering där människor dagligen vistas. Procon Digital ligger i det främsta ledet när det gäller utveckling av lösningar där olika typer av teknik samlas för att skapa bra och nyttiga självbetjäningslösningar. Våra lösningar är användarvänliga, med gränssnitt som presenteras för användaren genom självbetjänta, interaktiva infokiosker och skärmar för alla olika typer av miljöer. Genom effektiva och användarvänliga användarportaler och modulstrukturen gör att lösningarna från Procon Digital i många avseenden är unika.

Företaget har speciell expertis inom kommunal administration och bankkommunikation.

Denna kompetens används fortfarande i stor utsträckning i samband med utveckling av affärsmodeller för lokala banker i Norge och Sverige samt i kommunernas kommunikation med sina invånare.

Produkter och lösningar

Bland företagets produkter och lösningar hittar man ett stort urval av självbetjänta, interaktiva infokiosker och skärmar. Företaget har utvecklat ett stort antal innehållslösningar baserat på modulprincipen som gör det möjligt att integrera lösningarna i interaktion med varandra baserat på olika lösningsbehov.

Partners

Procon Digital har en väletablerad partnerstruktur där vi tillsammans levererar olika lösningar till våra kunder. Våra lösningar levereras även av följande partners: Atea, EET, Enghouse Interactive, NetNordic mf.l.

Vi har dessutom en nära produkt- och lösningsrelation och samarbeten med chatbots till t.ex. KF och Sem & Stenersen Prokom AS, med chatbot tjänsten Kommune-Kari i Norge, och Softronic AB (Publ.) med chatbot tjänsten Kommun-Kim i Sverige.

Social profil

Procon Digital har en mycket stark samhällsorienterad profil och inställning och anser att företaget har en viktig roll i utvecklingen av den digitala offentliga vardagen i både Norge och Sverige. Företagets fokus på att skapa användarnyttiga självbetjäningslösningar i den offentliga sektorns dialog med användarna till ett så bra pris som möjligt, är därför en prioriterad uppgift och satsning för företaget.